Washington DC week 6
Door: Jan Marien
Blijf op de hoogte en volg Jan Marien
21 September 2008 | Verenigde Staten, Washington
Hallo Allemaal,
Omdat ik zo ontzettend druk ben met mijn stage heb ik weinig tijd om aan mijn verhalen te werken, dus mijn plan om iedere 2 weken een verhaaltje op het blog te schrijven :)
Maar goed ik heb weer veel beleefd afgelopen 2 weken....
Op dinsdag 9 september was het dan zover...
De wekker ging om 6.00 uur en na mezelf in het pak gehesen te hebben gingen we naar de ambassade.
Daar stonden 2 busjes die om 8.00 uur naar het Witte Huis vertrokken.
De chauffeur parkeerde de auto voor het Witte Huis en liet ons uitstappen. Er kwam gelijk een agent aanstormen die zei: waar denken we mee bezig te zijn...???
Het kwam erop neer dat de auto ergens andere geparkeerd moest worden.
Voordat we naar binnen mochten moest ik mijn ID en paspoort laten zien aan een agent die een lijst had met de genodigden.
Daarna moest ik een kamer in waar ik mijn spullen in een bakje moest doen.
Er mocht geen elektronica etc. mee naar binnen. Daarna moest ik door een detectie poort lopen en de rondleiding kon beginnen.
Het is daar binnen erg mooi, ontzettend veel schilderijen en foto`s.
Je hebt van allerlei kamers, een rode, een groene,een blauwe.
Maar bij geen van alle dacht ik.. zo zou ik het ook inrichten.
Ook heb ik nog op de plek gestaan waar Bush een week daarvoor een speech had :)
Het leukste vond ik nog wel de uitgang, dan ben je aan de voorkant van het witte huis.
haha dan zie je al die mensen achter de hekken naar het witte huis kijken en ik stond in de deur opening :)
Ik vond het jammer dat ik geen fotocamera mocht meenemen. Echt kinderachtig maar ja het is niet anders.
En het mooiste van alles, ik heb de pen van Bush weten te bemachtigen!!! De pen is meegesmokkeld naar Nederlands en is nu in het bezit van de toekomstige president.
Vrijdag had ik een feestje bij een vriendin van een van de stagiers op de ambassade.
Om half 10 hadden we afgesproken bij hem thuis en vanuit daar zouden we er naar haar toe gaan.
Dus ik dacht ik vertrek om 20.30 uur dan ben ik in ieder geval op tijd.
Alleen was het misschien beter geweest dat ik mijn sneakers had aangedaan.
Ik ging met m`n slippers op stap, eerst ben ik naar de metro gelopen (15min) daar heb ik de geel/groene lijn genomen naar Chinatown en daarna met de rode lijn naar Dupont Circle. daar heb ik ongeveer nog 1 uur rondgelopen en voordat ik het had gevonden.
Het was een gezellig feestje en 0.30 uur gingen we maar weer naar huis.
En ik was om 1.00 uur weer thuis. :) echt ik had gelijk een voetenbadje genomen, er zat geen gevoel meer in :P
Zaterdag ging ik rondjes rijden met de Beetle :)
Ik had op Google-Maps een tennisbaan ontdekt echt vlakbij, maar toen ik er heen ging rijden was het nogal vervallen. geen netten en de lijnen waren amper zichtbaar. snif..
s`Avonds was er een buurt feest er stond aan de ene kant van de weg een auto er midden op geparkeerd en ook aan de andere kant..
Tja waarom moeilijk doen als het makkelijk kan.
En ik kook bijna elke avond .. echt vet lachen op een of andere manier lukt het elke keer en het smaakt echt heerlijk :P ligt aan de pannen waarschijnlijk.
En nee het zijn geen kant en klare maaltijden....
Elke maaltijd heb ik vastgelegd dus die zal ik zo snel mogelijk op de site plaatsen.
Week 38
Oh ja ik heb ook nog wat aan de website gedaan :)
Deze week was een drukke week op de ambassade er moest van alles klaargezet worden voor de activiteiten.
In de ambassade hebben ze een auditorium. Echt super cool!
Dan heb je een touchscreen en als je daarop druk dan krijg je een keuze menu.
Druk je op satelliet tv, laptop of camera of wat dan ook, dan komt er automatisch een gigantisch scherm naar beneden en dan gaat er een beamer aan en dan heb je beeld op echt een super groot scherm. Over het geluid is ook niet te klagen, 2 grote boxen en 10 kleine van Bose :P dus ik ga maar eens sparen haha.
Maar er kwam een nieuwe ambassadeur, daar moesten we het een of ander nog voor regelen. Ik heb ook nog even met haar gesproken en ze is ontzettend aardig.
Verder hebben verschillende mensen mij aangeboden of ik mee wil doen met hun project, Haha! Mijn praktijkopleider zei: Je bent wel populair zeg.
Ik begin trouwens al aardig goed te worden in Call of Duty 2 sommige mensen beginnen zich al aardig aan me te irriteren haha :) Ik word er elke dag wel op aangesproken.
Vandaag ga ik de stad nog even in. Oh ja, ik had 4 weken geleden een engelse cursus en ik dacht dat iedereen vertrokken was.
Maar er is dus nog iemand hier in Washington D.C. :D dus daarmee ga ik volgende week zaterdag nog wat leuks doen.
Ik hoor trouwens dat het in Nederland lekker koud is? Het is hier nu 28 graden en morgen 27! :D
Vanaf vrijdag 12 september zit ik hier al alleen in Washington D.C.
Anne-Marieke en Wijnand zijn voor 10 dagen naar Nederland.
Na een zware werkdag op de ambassade op vrijdag 12 september kwam ik thuis.
Het was nogal rustig, er lag een briefje voor me klaar en een boek genaamd: Hoe schoon is jouw huis? van Marja en Liny....
Dus... ik heb de houten vloer al een keer behandeld, en de vloerbekleding schoongemaakt met DE stofzuiger.
Dat ding is echt een regelrechte ramp! Er is gewoon niet mee om te gaan, in 3 woorden onhandelbaar en lomp en onhandig.
En iedereen heeft zo`n apparaat in Amerika.
Een Miele kennen ze hier amper, en die zijn ook niet te betalen hier.
Daarom heb ik maar even een filmpje gemaakt om het ook even aan jullie te laten zien.
Film (De stofzuiger)
(46,8 MB - ong. 4 min )
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Er staan nieuwe foto`s en filmpjes op :)
22 September 2008 - 08:22
Papa:
Bij het lezen van je verhaal krijg ik spontaan medelijden met je. Wat zwaar zeg: Op bezoek in het Witte Huis, aan computers zitten te prutsen, eten koken, sociale contacten onderhouden!! Je hebt geen tijd om te leven.
En dan ook nog zo'n film maken. Ik zou 'm opsturen naar een filmfestival en als ie daar niet in de prijzen valt, kun je het altijd nog proberen bij MIELE. -
23 September 2008 - 17:18
Anne:
hahaha!!!
Wat een geweldig filmpje!!
En hij lijkt me idd super handig die stofzuiger! :p -
30 September 2008 - 00:07
ThePimster:
hoe bedoel je: "Na een zware werkdag op de ambassade"? We zien je de hele dag niet, want dan zit je weer ergens aan je presentatie slideshow te werken. LOL