Washington DC - Week 5 - Reisverslag uit Washington, Verenigde Staten van Jan Marien Evers - WaarBenJij.nu Washington DC - Week 5 - Reisverslag uit Washington, Verenigde Staten van Jan Marien Evers - WaarBenJij.nu

Washington DC - Week 5

Door: Jan Marien

Blijf op de hoogte en volg Jan Marien

08 September 2008 | Verenigde Staten, Washington

Dinsdag 26 augustus 2008
Vandaag gingen een fietstochtje houden.
Na de flesjes water te hebben gevuld gingen Anne Marieke en ik naar Arlington National cemetery.
Hier worden alle belangrijke soldaten begraven.
Er staan echt ongelooflijk veel grafstenen echt indrukwekkend.
En dan met de gedachte dat er eigenlijk nog veel meer soldaten zijn omgekomen.
Elke week verschijnt hier in de krant een pagina met alle namen van de soldaten die omgekomen zijn in Irak.
Per week een pagina vol! niet normaal. Op Arlington is ook het graf van Kennedy en zijn gezin.
En een graf voor de onbekende soldaat, deze grafsteen wordt zeer goed bewaakt er loopt de hele dag een bewaker.
Op het moment dat wij aankwamen werd de wacht net gewisseld. Dat was mooi om te zien.

Woensdag 27 augustus 2008
Anne Marieke had een flyer nodig voor Grand Desir (een ensemble dat middeleeuwse muziek uitvoert).
Dus die gingen we samen maken we hebben er twee ochtenden over gedaan en het resultaat is erg leuk geworden.
Opeens viel mijn blik op de tuin en ik dacht daar kan wel het een en ander aan gebeuren.
Alleen er was niet genoeg gereedschap, wij gingen naar een tuincentrum en kochten daar een schop en nog wat handige spullen.
Ik was er helemaal klaar voor dus met de schop, hark en zaag ging ik de strijd aan tegen het onkruid.
Het was een hele middag zwoegen maar met een fantastisch resultaat.
Wat wel jammer was, dat ik helemaal lek was geprikt.

Donderdag 28 augustus 2008
Van Paul (de directeur van English Now) kreeg ik een mailtje of ik misschien wat voor zijn website kon betekenen.
Om 15.00 had ik een afspraak met en hij wou graag een pagina waarmee je de website naar vrienden kan sturen.
En nog hij had nog een aantal wensen, en die kon ik op zich allemaal realiseren.
Dus nu heb ik met hem afgesproken dat we op een zaterdag het allemaal gaan regelen.
En daarna gaan we dineren en dan neemt hij me ook nog eens mee naar een baseball wedstrijd, geweldig he :D
Verder ben ik ook nog voor Anne Marieke een website aan het maken.
Die wordt ook erg leuk ik denk dat hij over een maand wel online staat (www.annemariekeevers.com)

Vrijdag 29 augustus 2008
Donderdag was de visite gearriveerd en ik was uit mn kamertje gezet.
Het huis heeft een grote zolder dus dat is mijn nieuwe kamer geworden.
Vandaag ben ik erg druk geweest met het inrichten hiervan.
Het leek mij leuk om posters etc op te hangen, maar AM zei er staan prachtige posters in de kelder.
Alleen oude landkaarten dat is toch niet bepaald mijn smaak.
Dus ik ga komende week op zoek naar leuke posters in de stad.

Zaterdag 30 augustus 2008
Vandaag ben ik naar White house information centre geweest.
Daarna hebben we de teakhouten tafel en stoelen opgehaald. echt loodzwaar die krengen.
`s Avonds gingen we uit eten in een heel leuk restaurant wat leek op een boekhandel
Nadat we vol zaten gingen we naar mijn eerste feestje in DC het was een feest in een appartementencomplex met een balkon met een mooi uitzicht.

Zondag 31 augustus 2008
Na een warme nacht ging ik de tafel in elkaar zetten.
Alles stond en ze kwamen weer thuis van de kerk.
AM had een heerlijke limoentaart gemaakt oja niet te vergeten ik had de bodem gemaakt.
Het smaakte verrukkelijk! In het recept stond dat wij het eiwit en de dooier moesten scheiden.
En AM had geen idee hoe dat moest, maar deze master bakker kon het zich nog een geweldige truck herinneren die hij van zijn buurvrouw Petri geleerd had.
Dus dankzij Petri was de taart gelukt. Nogmaals hij was echt super lekker, Als ik weer in Nederland ben zal ik hem maken voor de liefhebbers.
We gingen een wandeling maken door de prachtige bossen van Washington en uiteraard was mn accu van de camera weer leeg.
Gelukkig had iemand anders een camera bij zich, zodoende hoefde ik me daar ook geen zorgen meer voor te maken.
We kwamen bij een rivier met ontzettend leuke rotsblokken, dus de brug was mij te saai. en ik ging van rotsblok naar rotsblok springen. Wat een lol had is daar.
De volgende dag hebben we het landgoed van George Washington bezocht: Mount Vernon.
Het was bloedtje heet.. De uitspraak het is hier net een Sahara kwam wel even in me op.
We kregen een babbeltje bij elke kamer en daarna liepen we door de tuinen.
Erg mooi allemaal, we gingen daarna nog even het stadje Alexandria in en daar zagen we nog wat leuke winkeltjes.
Op een gegeven moment liepen we langs een ijssalon, en ik kon dat stemmentje in mijn hoofd niet bedwingen dus ik ging naar binnen en ik vroeg om 2 bolletjes.
Toen die beste man het ijsje aan mij gaf werden mijn spierballen op de proef gesteld; wat een ongelooflijk grote bollen waren dat.
Ik vroeg maar een meeneem bakje extra waar ik de ene bol in deed en de andere kon nog op het hoorntje blijven.
Als je het met de ijssalon de Parel in Putten gaat vergelijken ik denk 2 bolletjes hier zijn 6 bolletjes daar.
Maar het was best lekker.

Maandag 1 september / zaterdag 6 september 2008.
Mijn eerste werkweek op de ambassade :)
Ik werk samen met een Hagenees om wie ik elke keer weer moet lachen om zijn uitspraken.
Oja Vrijdag 5 september kreeg ik laptop binnen waar een paar kleine problemen waren.
Die had ik binnen 10 minuten opgelost maar toen ik de extensie van een bestand wilde bekijken kreeg ik dat niet voor elkaar. Ik ging naar Extra – Map Opties om de verborgen bestanden zichtbaar te krijgen.
Alleen toen het venster werd geopend verdween het gelijk weer.
Ik opende taakbeheer en dat verdween ook gelijk (ook als ik in Windows Safe Mode werkte), Een virus! Uit voor zorg maatregelen had ik de laptop niet aan het netwerk aangesloten. Achteraf was dit heel verstandig, want toen ik een virusscan deed stonden er 3500 virussen op de computer. Ik kon mijn ogen niet geloven.
Zoveel had ik er nog nooit gezien, en ook allemaal verschillende.
Van mijn stageopleider mocht ik de computer niet opnieuw installeren hij zei zorg er maar voor dat je ze er allemaal vanaf krijgt. Na een middag flink poetsen met verschillende programma`s was het me gelukt.
En ik ben nog bezig met een inventarisatie, ik ben bezig om alle computers, beeldschermen, printers, telefonen en faxen in kaart te brengen.
Als dat gebeurt is weten we wat we in huis hebben, dan gaan we kijken wat we kunnen verbeteren in het netwerk.
En in de pauze is het game tijd (Call of Duty 2)
Wat ik mij trouwens afvraag is waarom is altijd een bijnaam krijg, op alle scholen waar ik tot nu toe heb gezetten werd ik alles behalve Jan Marien genoemd.
Mijn naam bij de ambassade is nu Intern Jan, ik vind het wel grappig.
En toen ik met Linux bezig was en ik vergat even de gouden regel:
Niet prutsten wat je niet kan.
Dus ik had er voor gezorgd dat het opnieuw geïnstalleerd moet worden.. die dag was mijn naam Error Jan.
Ik kom elke dag wel vermoeid thuis, maar ik beleef elke dag wel weer wat.
Maandag 1 september... de eerste aflevering van Prison Break Seizoen 4 begon om 19.00 tot 22.00 uur.
Het was een geweldige aflevering ik was aan de tv gekluisterd, wat een spanning!
Dinsdag 2 september kreeg ik te horen dat ik 1 van de 20 gelukkige ben die het witte huis mag bezoeken.
Er had iemand afgezegd waardoor ik meekon. Het lijkt me echt geweldig. Alleen ik mag niks mee naar binnen nemen.
En Ik moet meerdere ID`s bij me hebben.
Vandaag 5 september komt hurricane Hannah over Washington.
Uit voorzorgsmaatregelen hebben we alles wat buiten staat binnen en in de schuur gezet. De zwaardere stoelen hebben we opgestapeld en de tafel er tegen aangezet.
Van de ambassade kregen we bericht dat we voor 5 dagen water in huis moesten halen.
Het regent nu best hard, In de serre zit een lekje in het dak, en in de kelder druppelde het ook. dus hier en daar staat een emmer.
Voor het kelderraam heb ik een prachtige constructie gemaakt en een geul gegraven om het water weg te voeren.
`s Avonds zou het nog erger worden, maar uiteindelijk viel het reuze mee!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

De site http://www.jmtrading.nl is weer online

Ik ben er nog mee bezig maar er komen nieuwe foto`s op te staan.

Film (Washington DC)

(63,5 MB - ong. 5 min )

Dit was het hele Washington avontuur... wat een spanning en sensatie maar weer.

• 09 September 2008 - 15:38

Martine:

Ha JM! (uhh..Jan Marien)

Klinkt leuk hoor al die verhalen van je! Je hebt in ieder geval genoeg te vertellen & te doen! :D Geniet er lekker van..

Die taart wil ik trouwens best een proeven, dus tegen die tijd verwacht ik wel een smsje natuurlijk!

Heel veel plezier nog daar!

Liefs, Martine (St.)

• 10 September 2008 - 19:42

Roel & Cocs :

Hoi, J.M,
    G.stuurde ons jou Amerika verhaal.
    Prachtige klus heb jij daar om in al die Windows machines te wroeten, virussen te verwijderen en vastlopers weer op gang te brengen etc. Maar je hebt die ambassade mensen natuurlijk al verteld dat ze veel beter Apple's kunnen kopen, maar dan heb jij daar geen werk meer te doen, dus ....
    Heb je overigens al Amerikaanse Beagles gezien?
    Groeten van Cocs & Roel & een poot van Pepper.
    renc1@hetnet.nl

• 20 September 2008 - 14:49

Eelke Bouwman:

He Jan Marien,
    Wat een geweldig leuke film. Je verbaast me.
    E. Bouwman